Гончарук: Субсидії зменшені в цьому році точно не будуть / фото УНІАН

Кабінет міністрів України не стане зменшувати субсидії у 2019 році та протягом всього опалювального сезону, а також не планує змінювати сам принцип оформлення субсиді.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеоблозі, передає dt.ua.

Читайте також«Полювання» на шахраїв. Хто і як буде перевіряти українців, які отримують субсидії, пільги та інші соцвиплати

Відео дня

"Субсидії зменшено у цьому році точно не будуть і цей опалювальний сезон всі ті, хто оформив, пройдуть на тих умовах, які вже оформлені. І принцип оформлення субсидій також не зміниться і у наступному році... Ми підтверджуємо наш намір досягти показника, щоб в середньому сім'я витрачала більше 15% від сукупного доходу на комунальні послуги. У рамках цього показника ми і будемо триматися", – заявив прем'єр.

Раніше УНІАН повідомляв, що зміни формули нарахування субсидій відбудуться не раніше травня 2020 року, а в нинішньому опалювальному сезоні допомога держави в оплаті комунальних послуг не зменшується. Також, з 1 травня наступного року розмір базової норми плати за житлово-комунальні послуги для одержувачів субсидій зросте з 15% до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.