Фонд гарантування виставив на продаж активи низки банків / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж активи ліквідованих банків України загальною вартістю 6,82 млрд грн, продаж яких запланований цього тижня.

Читайте такожВ Україні продовжили ліквідацію ще двох банків

Як повідомила прес-служба фонду, пул активів складається з прав вимоги за кредитами на суму 6,2 млрд грн, а також нерухомого майна, земельних ділянок та інших основних коштів банків на суму 181,1 млн грн.

Відео дня

Крім того, дебіторська заборгованість перед банками буде торгуватися за 91,9 млн грн, цінні папери - на суму 345,9 млн грн, сказано в повідомленні.

Зокрема, в першу десятку банків за сумою виставлених на продаж активів увійшли "Дельта Банк" з активами на суму 3,09 млрд грн, "Фінанси і Кредит" – 1,46 млрд грн, "Надра" - 1,34 млрд грн, "Хрещатик" - 339,5 млн грн, "Актабанк" - 121,1 млн грн, "Імексбанк" - 113,6 млн грн, "Укрбізнесбанк" - 99,5 млн грн, "Платинум Банк" - 91,6 млн грн, "ВТБ Банк" - 37,5 млн грн, "Камбіо" - 28,2 млн грн.

Протягом тижня також заплановано продаж активів "Радикал Банку", "Експобанку", "Фідобанку", "Діамантбанку, "Родовід Банку", "Грін Банку", банків "Юнісон", "ТК Кредит", "Національні інвестиції", "Фінансова ініціатива".

Також повідомляється, що за минулий тиждень Фонд гарантування продав майно ліквідованих банків на суму 176,63 млн грн. Зокрема, на суму близько 86 млн грн відбулися аукціони з прав вимоги за кредитами, 90,58 млн - по реалізації основних засобів банків. Ще 50 тис. грн. отримано від продажу майна банків, 10 тис. грн - від продажу монет та банківських металів.

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам цих банків понад 90 млрд грн відшкодування за вкладами і в даний час продовжує ліквідацію близько семи десятків банків і продаж їх активів.