Гончарук представив держбюджет-2020 / фото УНИАН

Кабінет міністрів у рамках доопрацьованого до другого читання у Верховній Раді проекту державного бюджету України на 2020 рік не планує підвищувати податки.

Читайте такожЗеленський обіцяє «глибинну податкову реформу» з 2021 року

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, представляючи проект.

Відео дня

«Ми не пропонуємо підвищувати податки. Уряд не пов'язує і не шукає додаткові ресурси в підвищенні податків», - сказав глава уряду.

За його словами, додаткові ресурси потрібно шукати, підвищуючи ефективність, знижуючи витрати на державу, за допомогою боротьби з корупцією і скороченням тіньового сектору.

«Ми скоротили адміністративні витрати на обслуговування діяльності уряду і центральних органів виконавчої влади в середньому на 10%», - додав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів пізно ввечері в неділю, 3 листопада, затвердив проект держбюджету України на 2020 рік до другого читання у Верховній Раді, що базується на консервативному сценарії оновленого прогнозу на наступний рік з ростом ВВП на 3,7% при середньому курсі гривні на рівні 27 грн/дол.

За словами міністра фінансів Оксани Маркаровой, порівняно з попереднім проектом, витрати бюджету зросли на 15 млрд грн, а дефіцит становитиме 95 млрд грн, або 2% ВВП.