Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на відкритті Київського міжнародного економічного форуму порівняв Україну з алмазом, що вимагає огранки у вигляді внутрішніх реформ і зовнішніх інвестицій, щоб стати справжнім діамантом.

Читайте такожПрем'єр закликав інвесторів вкладати кошти в Україну

«Сьогодні Україна - це алмаз, який вимагає огранки у вигляді внутрішніх реформ і зовнішніх інвестицій, щоб стати справжнім діамантом не тільки в серці Європи, а й у всьому світі. І я, як президент, гарантую, що готовий захищати кожну вашу інвестицію, кожну вашу копійку, яку ви вкладаєте в кожного українця», - заявив він.

Відео дня

Також глава держави зазначив, що головною конкурентною перевагою нашої країни є її громадяни.

«Саме люди є нашим найбільшим капіталом, це саме той made in Ukraine, яким ми пишаємося, і який дає конкурентну перевагу, тому що сучасна глобальна економіка фактично є економікою талантів. Економічне зростання у світі відбувається переважно за рахунок інновацій, а приклади з історії говорять про те, що українці готові стати першопрохідниками, українці вміють дивитися в майбутнє і розуміють потреби завтрашнього дня», - сказав він, закликавши інвестувати в людей і стартапи українців.

При цьому Зеленський зазначив, що нова влада розуміє, що вона має зробити, щоб створити більш сприятливі умови для бізнесу. Серед іншого, він назвав рівні правила гри для бізнесу, очищення судової системи, подолання корупції, діджиталізацію процесів, реформу освіти відповідно до викликів XXI століття, ухвалення важливих для економіки законів.

«Ви перебуваєте в дійсно у феноменальній країні. Без зайвої скромності скажу, що це один з найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля. Це Україна. Протягом 28 років імітували важливі реформи, будували тіньову непрозору систему. Ми це знаємо. В результаті Україна стала економічним андердогом. Але нова українська влада занадто амбіційна, щоб миритися з таким непривабливим статусом. І коли кажуть, що наші шанси невисокі, коли нас недооцінюють, це додає нам адреналіну, рішучості і сили для потужного економічного стрибка», - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки, як мінімум, на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України у 2020 році має зрости на 5%, а у 2021-2024 роках – збільшуватися, як мінімум, на 7% на рік.