Ілюстрація REUTERS

Рада Національного банку України на позачерговому засіданні 7 листопада не змогла розглянути питання обрання свого голови замість Богдана Данилишина, повноваження якого завершилися 27 жовтня.

Читайте такожЧлен ради НБУ Віктор Козюк: Якщо змінювати статус НБУ, повноваження його органів та процедури призначення керівніцтва на догоду окремим особам, то від незалежності регулятора нічого не залишиться

Про це УНІАН повідомив інформоване джерело в НБУ.

Відео дня

За словами співрозмовника агентства, для проведення засідання в умовах відсутності легітимного голови та його заступника рада повинна була обрати головуючого на засіданні, але голоси присутніх членів ради у цьому питанні розділилися порівну – 4 на 4. У цьому зв'язку питання обрання голови ради або його заступника навіть не розглядалося.

Також співрозмовник повідомив, що наступне засідання ради відбудеться 14 листопада, і в цей день необхідно вирішити питання обрання голови ради або його заступника, оскільки чинне законодавство потребує затвердження радою кошторису адміністративних видатків НБУ на наступний рік до 15 листопада.

Як повідомляв УНІАН, голова ради НБУ Богдан Данилишин за підсумками засідання ради 22 жовтня заявив, що рада продовжила його повноваження до проведення чергових виборів голови ради.

Водночас, член ради НБУ Віктор Козюк в інтерв'ю УНІАН повідомив, що на цьому засіданні пропозиція продовжити повноваження чинного голови не знайшла підтримки більшості присутніх, як того вимагає законодавство, і голоси розділилися порівну – 4 на 4.