Ілюстрація REUTERS

США і Китай досягли попередньої домовленості щодо торговельної угоди.

Читайте такожНовий виток торговельної війни: Трамп пообіцяв підвищити мита на товари з Китаю до 30%

Про це повідомляє Тһе New York Times з посиланням на співрозмовників, знайомих з ходом переговорів.

Відео дня

"Одним з перших кроків на шляху вирішення розбіжностей має стати скасування взаємних мит, введених в останні місяці", - йдеться в повідомленні.

При цьому джерела видання визнали, що остаточного рішення поки немає. Тим не менш, у випадку, якщо переговори завершаться успішно, адміністрація Дональда Трампа вперше погодиться піти на поступки Пекіну. На даний час в США діє мито на китайські товари на загальну суму 360 мільярдів доларів, і Білий дім обіцяв лише посилити обмеження.

"Про прогрес у переговорах 1 листопада повідомляло агентство Reuters. У заяві торгпредства США тоді зазначалося, що Вашингтон і Пекін знаходяться в процесі розв'язання неврегульованих питань. CNBC передавало, що обидві сторони провели серйозні та конструктивні переговори з основних питань торгової угоди, а також обговорили домовленості про проведення наступної консультації", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці жовтня в офісі торговельного представника США Роберта Лайтхайзера заявили, що Китай і США близькі до завершення першого етапу торгової угоди. Трамп тоді ж повідомив, що угода буде стосуватися інтелектуальної власності та фінансових послуг, а також охоплюватиме зобов'язання Китаю закупити американську сільськогосподарську продукцію на 40-50 мільярдів доларів.

26 жовтня повідомлялося, що обидві сторони домовилися про зняття заборони на експорт із США в Китай м'яса птиці, а також прийшли до консенсусу з приводу роботи системи по нагляду за імпортом із США рибної продукції.