Фонд гарантування активно розпродає майно ліквідованих банків / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав пул активів трьох ліквідованих банків за рекордні 849,4 мільйона гривень, повідомила прес-служба фонду.

Читайте такожФонд гарантування завершивши ліквідацію "Брокбізнесбанку"

В пул увійшли права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами банків "Надра", "Фінанси та Кредит" та "Дельта Банку", частина з яких знаходиться в заставі НБУ.

Відео дня

Аукціон відбувся за голландською моделлю 7 листопада, при цьому мінімальна ціна торгів була встановлена на рівні 679,5 мільйона гривень. Переможцем аукціону стала одна з двох компаній-учасниць - "Інвестохіллс Веста".

Як зазначає прес-служба фонду, основні активи пулу - заборгованість за кредитами групи компаній "Яблуневий дар" та ПРАТ "Росава". Стягнення заборгованості "Яблуневого дару" перед "Дельта Банком" залежатиме від рішень судів за відповідними позовами, розгляд яких на даний час триває.

ПРАТ "Росава", боржник перед банком "Фінанси та Кредит", який перебуває в процедурі ліквідації.

Як повідомляв УНІАН, на початку тижня (4 жовтня) Фонд гарантування виставив на продаж активи ліквідованих українських банків загальною вартістю 6,82 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам цих банків понад 90 мільярдів гривень відшкодування за вкладами й на даний час продовжує ліквідацію близько семи десятків банків та продаж їх активів.