Ілюстрація REUTERS

Продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом є одним із першочергових завдань української влади.

Читайте такожМВФ продовжує переговори з Україною – представник Фонду

Про це заявив голова Національного банку України Яків Смолій в Twitter за підсумками зустрічі з тимчасово повіреним у справах США Посольства США в Києві Вільямом Тейлором.

Відео дня

"Сьогодні команда НБУ, Кабінету міністрів та Офісу президента України докладає максимальних зусиль, щоб реформи продовжувалися, і нова програма співпраці з МВФ стала реальністю", - підкреслив Смолій.

У свою чергу, Тейлор привітав Національний банк України з отриманням нагороди "Вибір бізнес-спільноти 2019" від Американської торговельної палати та підкреслив важливість збереження незалежності регулятора.

"Повністю незалежний Національний банк, орієнтований на продовження очищення банківського сектору, сприятиме підвищенню довіри іноземних інвесторів до України", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду приступила до роботи в Києві, як і планувала, 14 листопада.

Місія продовжить дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.