Місія досягла помітного подальшого просування у дискусіях щодо заходів й реформ, які можуть лягти в основу нової програми / фото flickr.com

Місія Міжнародного валютного фонду 22 листопада завершила свою роботу в Україні.

Про це йдеться у прес-релізі Фонду, передає Економічна правда.

Читайте такожГривня вийшла з триденного ступору і зміцнилася до долара

Відео дня

«Команда фахівців МВФ провела конструктивні та плідні обговорення з представниками влади України. Місія МВФ віддала належне істотному прогресу, що його було досягнуто в останні кілька місяців на шляху поступу реформ та дотримання виваженої економічної політики», – заявив голова місії Рон ван Роден.

Він зауважив, що місія досягла помітного подальшого просування у дискусіях щодо заходів й реформ, які можуть лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ.

"Серед таких кроків – заходи у грошово-кредитному, податково-бюджетному та фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права і нарощування економічного зростання. Дискусії триватимуть наступними тижнями", - наголосив ван Роден.

Як повідомляв УНІАН, місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві, як і планувала, 14 листопада. Місія продовжить дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

Згідно із заявою послів країн «Великої сімки» (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія), нова програма МВФ має вирішальне значення для макроекономічної стабільності України.