Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відзначає величезний прогрес у роботі з Міжнародним валютним фондом, місія якого завершує роботу в Києві в п'ятницю 22 листопада, й очікує на результати цієї роботи найближчим часом.

Читайте такожУкраїна повинна закінчити співпрацю з МВФ у 2023 році – Маркарова

Про це Гончарук заявив на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів, зазначивши, що продовження переговорів із МВФ півроку - це нормальне явище, і робота з кредитором триває постійно.

Відео дня

«Я вважаю, що в роботі з Міжнародним валютним фондом величезний прогрес за останні два місяці. Ми набагато краще розуміємо один одного й зробили багато кроків назустріч. Я бачу величезний прогрес і очікую, що ця робота дасть результати найближчим часом», - сказав прем'єр.

Також він зазначив, що оптимістично налаштований щодо термінів досягнення домовленостей, очікуючи на прогрес уже цього року, але утримався від прямої відповіді щодо старту нової програми.

Як повідомляв УНІАН, місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві, як і планувала, 14 листопада.

Місія продовжить дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

Згідно із заявою послів країн «Великої сімки» (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія), нова програма МВФ має вирішальне значення для макроекономічної стабільності України.