Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила закон, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України у зв'язку з ратифікацією угоди між урядом України і США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).

Читайте такожДля податкової і митниці хочуть створити єдині юридичні особи

За ухвалення відповідного законопроекту (№2103) у другому читанні і в цілому проголосували 302 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев відзначив, що до другого читання було враховано всі поправки.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом передбачено внесення змін до Податкового кодексу України в частині визначення понять: підзвітний рахунок і його власники, фінансовий агент і фінансовий рахунок. Також документом визначено особливості подання звітності щодо підзвітних рахунків, збір і отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових агентів.

Крім того, документом передбачено накладення штрафу за неподання, подання з порушенням або з недостовірними відомостями чи помилками звітів про підзвітні рахунки (зазначена норма спрямована, насамперед, на стимулювання фінансових агентів дотримуватись законодавства про обов'язок подання звіту про підзвітні рахунки).

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України і США для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).