Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про ратифікацію Угоди між урядами України та США щодо виконання американського законодавства про податкові вимоги до іноземних рахунків (FATCA), згідно з яким наша країна буде обмінюватися податковою інформацією з США.

Читайте такожНовостворена Податкова служба розпочала свою роботу

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів, обмін інформацією поки буде здійснюватися в односторонньому порядку - від України до США, але надалі українська сторона зможе провести консультації про внесення змін до угоди для введення двостороннього обміну.

Відео дня

У Мінфіні нагадали, що міжурядова угода щодо вимог FATCA підписана у Києві 7 лютого 2017 року, після чого були розроблені зміни до українського законодавства. Зокрема, зміни до Закону "Про банки та банківську діяльність" в частині порядку розкриття банківської таємниці та в Закон "Про депозитарну систему України" в частині доступу до інформації, що міститься у системі депозитарного обліку.

Довідка УНІАН. Закон США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) набрав чинності 1 липня 2014 року. Його головна мета - перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав. Закон зобов'язує іноземні банки та інші фінустанови надавати інформацію про клієнтів, фізичних і юридичних осіб, у податкову службу США - IRS.