false

Платформа дозволить комфортно купувати або продавати українські цінні папери не виходячи з дому. Це підвищить ліквідність українського ринку цінних паперів та поверне інтерес інвесторів до українських емітентів. 

Інтернет-платформа «Tradernet» синхронізована з торговельною системою «Української біржі» через спеціальний шлюз, що працює відповідно до міжнародного протоколу FIX (Financial Information eXchange) - брокери в онлайн-режимі зможуть займатися біржовими торгами, а інформаційні агентства отримуватимуть інформацію про ціни. Тестування платформи тривало з листопада. Специфікація повідомлень, які підтримує FIХ, доступна за посиланням

 «Інвестори давно чекають відновлення технології інтернет-трейдингу в Україні. Ми вітаємо колектив «Фрідом Фінанс Україна» — вони здійснили змістовну роботу, і дуже сподіваємося, що цей приклад найближчим часом надихне інших учасників фондового ринку», — коментує Олексій Сухоруков, директор із розвитку АТ «Українська біржа».

Відео дня

«Останні півтора року ми спостерігаємо накопичення відкладеного попиту на доступ до біржових торгів через інтернет-трейдинг. Цю послугу чекають, у першу чергу, приватні інвестори. Її відновлення істотно пожвавить активність на ринку, підвищить його привабливість і для іноземних інвесторів. У перспективі декількох найближчих років я очікую значного збільшення кількості зареєстрованих на біржі рахунків», — зазначає Марина Машковська, генеральний директор ТОВ «Фрідом Фінанс Україна».

Нагадаємо, раніше акції холдингу FREEDOM HOLDING CORP. пройшли лістинг на американській фондовій біржі NASDAQ (тікер-код FRHC).

ТОВ «Фрідом Фінанс Україна» входить до складу холдингу FREEDOM HOLDING CORP. (США), брокери якого надають клієнтам доступ до світових фондових ринків. Компанія входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України, має 12 філій, штат - понад 100 осіб.

«Українська біржа» — провідний організований ринок акцій і строкових контрактів в Україні. Торги на біржі стартували у березні 2009 року. З перших місяців існування вона стала технологічним лідером фондового ринку України — першою запустила торги в режимі «ринок заявок», інтернет-трейдинг, угоди репо, центрального контрагента та строкового ринку.