Ілюстрація REUTERS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть додаткові кредитні лінії на суму понад 250 млн євро фінансовим установам Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України, а Євросоюз - гранти в розмірі 67,6 млн євро для підтримки цих інвестицій за допомогою технічної допомоги.

Читайте такожЄС надав Україні 6 мільярдів євро на інфраструктуру: більшість грошей ще не використані

Як йдеться в повідомленні ЄБРР, додаткові кошти допоможуть малому і середньому бізнесу скористатися можливостями зони вільної торгівлі та інших угод про партнерство з ЄС, а технічна допомога підвищить поінформованість про "зелені" технології з високим ринковим потенціалом.

Відео дня

В ЄБРР нагадали, що з 2016 року кредитна лінія EU4Business-EBRD підтримувала більш як 250 підприємств, від виробників меблів і агробізнесу до туроператорів і підприємств, що працюють у більшості секторів економіки.

Довідка УНІАН. ЄБРР є провідним інституційним інвестором у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові та Україні. На сьогодні банк інвестував близько 27 млрд євро в цих шести країнах у більш ніж 1200 проектів.

З початку своєї діяльності в нашій країні в 1993 році банк у сукупності виділив понад 14,5 млрд євро на користь понад 450 проектів.