Фото УНІАН

Європейський банк реконструкції і розвитку продовжить співпрацювати з українським малим і середнім бізнесом в галузі туризму в 2020 році.

Читайте такожКурс на розвиток туризму в Україні: у профільній асоціації розповіли, що потрібно змінити в законодавстві вже в 2020 році

Про це на зустрічі з журналістами заявила керівник програми ЄБРР з розвитку малого та середнього бізнесу в Україні Катерина Рігг.

Відео дня

"Потенціал у цьому секторі великий, але недооцінений. Наша мета – допомогти систематизувати і відкрити цей потенціал, показати, на що цей сектор здатний. Зараз ми допомагаємо розвиватися малому і середньому бізнесу через консалтингові послуги, тренінги і семінари. Ця програма працює і буде продовжувати працювати і в 2020 році", - сказала вона.

За словами Рігг, програма передбачає розвиток приватного сектора в туризмі через нефінансові інструменти - наприклад, ЄБРР оплачує для компаній пошук і послуги консультантів, розробку сайтів та інші сервіси.

Вона додала, що точна сума інвестицій, що надійшли за цією програмою в сектор українського туризму, буде відома на початку 2020 року.

На зустрічі також була представлена стратегія розвитку туризму в Україні, першим кроком якої мають стати законодавчі зміни у галузі та реорганізація статистики з туризму, розвиток і просування бренду українського туризму, а також поліпшення доступності транспорту.

Як повідомляв УНІАН, Європейський банк реконструкції і розвитку за десять місяців 2019 року інвестував в економіку України понад 1 млрд євро і очікує рекордного обсягу інвестицій за підсумками року.