Володимир Зеленський / REUTERS

Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів, а також звільнить переможців конкурсів з приватизації держпідприємств від необхідності платити податок на прибуток упродовж п'яти років.

Читайте такожЗеленський в Давосі назвав Україну однією з небагатьох країн, які дають змогу отримати високий дохід від інвестицій

Про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі заявив президент Володимир Зеленський, який закликав інвестувати в українську економіку.

Відео дня

«Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny («інвестиційна няня» - УНІАН). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами і в форматі «24 на 7» цей менеджер з вами працюватиме. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде жодних проблем», - сказав він.

Переможці конкурсів з приватизації державних підприємств, за словами президента, можуть розраховувати на значне послаблення податкового тягаря, якщо вкладуть у куплені активи від 10 млн доларів.

«Перші два роки всім інвесторам, які прийдуть у приватизацію і вкладуть від 10 мільйонів доларів, ми надаємо податкові канікули. Ви не будете платити п'ять років податок на прибуток», - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що завданням нового уряду є зростання української економіки щонайменше на 40% за п'ять років. За його словами, для забезпечення завдання Кабміну щодо збільшення економічного зростання в найближчі п'ять років, ВВП України в 2020 році має зрости на 5%, а в 2021-2024 роках - збільшуватись мінімум на 7% на рік. Країна для досягнення мети зростання валового внутрішнього продукту в найближчі п'ять років повинна залучити 50 млрд дол. інвестицій.