Олексій Гончарук / REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив голові Фонду державного майна України Дмитру Сенниченку провести в 2020 році прозору приватизацію понад 300 об'єктів, повідомляє прес-служба уряду.

Читайте такожКабмін оновив перелік підприємств, які не підлягають приватизації

«До Нового року ми підготували фундамент для запуску малої приватизації, а вже в цьому місяці ми оголосили 87 прозорих аукціонів. Приватизація - це про залучення інвестицій та створення нових робочих місць за рахунок передачі в приватну власність збиткових, нестратегічних об'єктів, що належать державі», - цитує Гончарука його прес-служба.

Відео дня

Всього в першому кварталі Фонд держмайна планує оголосити понад 200 аукціонів із новою якістю розкриття інформації. Для цього запущено віртуальну кімнату даних - пілотний проект, який передбачає, що всі документи підприємства будуть доступні в електронному форматі для всіх бажаючих. Інвестор знатиме не лише назву підприємства, але й поточний стан справ.

«Прозорі умови приватизації - це одна з ключових умов інвестиційної привабливості України!» - цитує прем'єра прес-служба Кабміну.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що Україна в найближчі п'ять років проведе масштабну приватизацію, й закликав іноземних інвесторів скористатися цим.