Ілюстрація REUTERS

П'ять підприємств, які є найбільшими боржниками із виплати заробітної плати, винні своїм працівникам понад 680 млн грн, повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте такожУкраїнцям заборгували понад 3 мільярди гривень зарплати

За його даними, борги із зарплати АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» становлять 251 млн грн, ПАТ «Азовзагальмаш» - 220,9 млн грн, ДП «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені Макарова» - 134,3 млн грн, ДП «Науково-дослідний інститут «Квант» - 52,8 млн грн, ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» - 30,2 млн грн.

Відео дня

«Щодо ситуації з боржниками: це потрібно негайно змінювати. У найближчі дні я збираю нараду з керівниками цих підприємств. Ми повинні повністю вирішити питання невиплат. Люди повинні отримати свої законно зароблені гроші», - зазначив міністр.

фото facebook/Мілованов

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів передав до Верховної Ради законопроект, який передбачає надання компенсації громадянам України у разі затримок різних соціальних та інших грошових виплат.