За Трудовим кодексом, якому вже понад 50 років, працюють всі українці. Нині уряд пропонує Раді затвердити новий, який зчинив галас серед працівників та профспілок.

Найскандальніше у тексті нового закону – не лише ви зможете звільнятися легко, звільняти можуть і вас завдяки неуточненому пункту «з ініціативи роботодавця», йдеться у сюжеті Гроші.

Читайте такожВ Україні з'явився ще один платіжний партнер Google Pay і Apple Pay

Водночас вагітні та жінки в декреті й надалі будуть захищені окремою статтею, що робить їх недоторканними.

Якщо ж роботодавець захоче попрощатися, він повинен про це попередити. Строки залежать від того, скільки років ви віддали цій роботі: 10 років стажу – за 90 днів,  5 років стажу – за 60 днів, 6 місяців стажу – за 30 днів, до 6 місяців стажу – за 15 днів.

В іншому випадку, якщо роботодавець не повідомить завчасно про звільнення, то повинен компенсувати витрати. Якщо ж стосунки з керівництвом зайшли у «глухий кут», уряд вводить посередника між вами та роботодавцем – медіатор.

У випадку ухвалення закону всі повинні будуть укладати угоди з роботодавцем. Усе в договорах індивідуально прописуватиметься: скільки годин на тиждень ви маєте працювати, скільки відпочивати, які матимете гарантії.