Ілюстрація REUTERS

Національний банк України розширив можливості іноземних банків щодо купівлі-продажу іноземної валюти за гривню.

Читайте такожЗміцнення гривні стримуватиме інфляцію - НБУ

Як повідомляється на сайті НБУ, тепер іноземні банки зможуть вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями купівлі/продажу валюти відповідно до договорів за межами України з використанням кореспондентських рахунків в українських банках.

Відео дня

Зокрема, іноземні банки зможуть не тільки укладати договори купівлі-продажу валюти за гривні з українськими банками, а й проводити такі операції між собою, розраховуючись через коррахунки в українських банках.

За оцінками НБУ, цей крок сприятиме подальшому зростанню конкуренції та ліквідності на міжбанківському валютному ринку, посилювати привабливість гривневих активів для іноземних інвесторів.

Як повідомляв УНІАН, обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) України з початку року зріс на 8,3 млрд грн, або на 7,2%, - до 124,1 млрд грн.

Для купівлі українських ОВДП нерезиденти, як правило, заводили в Україну відповідний обсяг валюти, який продавався на міжбанківському валютному ринку нашої країни.