Гончарук розповів  про нові посади, які можуть з’явитися в Кабміні / фото УНИАН

В Україні може з’явитися віце-прем’єр з економічних питань.

Читайте такожКабмін поки не планує розділяти Міністерство економіки - Гончарук

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв’ю "Українській правді".

Відео дня

Гончарук підтвердив, що шукають віце-прем'єра з економічних питань – "і є декілька кандидатів". Імен він не назвав, але заперечив, що цю посаду можуть зайняти Ігор Ніконов, Віктор Пинзеник чи Ростислав Шурма.

"Ми дійсно шукаємо останній місяць людей, які могли би підсилити уряд. Таких зустрічей в різних форматах було десяток, може, навіть більше. Є ряд напрямків, по яких ми, очевидно, будемо підсилюватися. Парламент підтримав моє подання на Дениса Шмигаля, у нас з'явився віце-прем'єр з регіонального розвитку. Це важливо, тому що цей рік в плані децентралізації є вирішальним, ми маємо завершити створення спроможних громад, а це дуже важливий адміністративний процес. Тут потрібен сильний менеджер, який буде фокусуватися саме на цьому. 

Читайте такожКабмін оприлюднив інформацію про зарплати міністрів: найбільша середня зарплата в Авакова, найменша - у Дубілета

Другий напрямок, по якому ми точно будемо підсилюватися, це економічний блок з фокусом на інвестиції, тому що ми віримо в це. Стратегія уряду полягає в тому, щоб збільшити інвестиції…Тут залишилося недовго, я думаю, що найближчими тижнями ми презентуємо людину, яка зможе підсилити такий інвестиційний блок уряду…

Є ряд ідей, яким чином підсилити соціальний блок. Можливо, у нас з'явиться віце-прем'єр у цьому напрямку. Але про це говорити рано, ми ще дискутуємо".

Він також підтвердив, що сподівається, що Олексій Рєзніков стане міністром окупованих територій.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого Верховна Рада України призначила на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля, який був головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Нове Міністерство розвитку громад та територій було створено шляхом реформування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.