Олексій Гончарук / REUTERS

Ліквідація тіньових схем з відшкодуванням податку на додану вартість дозволить Україні економити 1-2 мільярди гривень щомісяця.

Читайте такожЗеленський підписав закон про протидію ухиленню від сплати податків

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Ліквідація тіньового ринку ПДВ дозволить державі економити 1-2 мільярди гривень щомісяця. Майже щодня ми фіксуємо випадки, коли хтось на місцях намагається збагатитися за рахунок угод", - написав він.

За словами прем'єра, ліквідувати такі схеми допоможе оновлена система моніторингу податкових ризиків при реєстрації податкових накладних з ПДВ, яку сьогодні запустила Державна податкова служба.

"Ті, хто не платять податки, будуть зустрічати опір з боку держави. Їм працювати точно не буде комфортно. Вся "тінь" на наших ринках до кінця вже цього року має піти в історію", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 27 лютого Державна податкова служба у присутності прем'єр-міністра Олексія Гончарука повідомила про запуск оновленої системи моніторингу податкових ризиків при реєстрації накладних з податком на додану вартість, яка має ліквідувати махінації з поверненням ПДВ.

У свою чергу, голова ДПС Сергій Верланов додав, що оновлення системи відбулася після прийняття в грудні минулого року Постанови Кабміну №1165 "Про затвердження порядків з питань зупинки реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". На даний момент вже по всій країні встановлено нове програмне забезпечення, готове до роботи.