Прем'єр-міністра Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні уряду створив Боргове агентство, про що у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожУкраїні цього року потрібно понад $9 мільярдів для оплати валютних боргів

За словами прем'єра, створення нового органу необхідно для того, щоб в Україні не мала проблем із погашенням раніше взятих позик.

Відео дня

"Лише за 2019-й рік успішна реалізація Мінфіном середньострокової стратегії управління держборгом дозволила заощадити близько 19 мільярдів гривень видатків з обслуговування державного боргу. Ще кращих результатів очікуємо завдяки запуску боргового агентства, яке буде максимально оперативним й ефективно застосовуватиме інструменти для управління державним боргом", - написав він.

Також Гончарук зазначив, що така модель успішно працює в Австрії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Швеції.

"Створення боргового агентства - необхідна умова виконання Плану дій уряду зі зниження витрат платників податків на обслуговування боргів", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, обсяг державного та гарантованого державою боргу України за 2019 рік зріс в доларовому еквіваленті на 6,05 мільярда доларів, або на 7,7%, до 84,36 мільярда доларів.