Алексей Гончарук / REUTERS

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час сьогоднішнього розгляду у Верховній Раді постанови про свою відставку з посади перерахував основні економічні досягнення свого уряду.

Читайте також"Цього замало": Зеленський розкритикував уряд Гончарука

Відео дня

«Наш уряд змінив менеджмент в десятках компаній – на Одеському припортовому заводі, на «Артемсолі», на «Енергоатомі» і так далі. Ми боролися з корупцією на всіх ділянках, які довірені нам президентом, парламентом і українським народом. Ми прикрили багато тіньових схем, тому за останній місяці на нас вилилися тонни бруду в засобах масової інформації. Але ми не відступили, і я повинен подякувати нашим міністрам, які багато разів ухвалювали складні рішення», - сказав він.

Гончарук зазначив, що шість місяців – це дуже короткий термін для оцінки будь-якого уряду, але він упевнений, що українці вже зараз відчувають роботу Кабміну, наприклад, у своїх платіжках.

«Ми забезпечили макроекономічну стабільність, у нас рекордно низька інфляція, ми зробили рекордно низьке, якісне, вигідне розміщення єврооблігацій, ми рекордну кількість об'єктів виставили на приватизацію, провели успішні концесійні конкурси та багато зробили з вами разом, але розумію, що цього може бути недостатньо», - сказав прем'єр.

Також Гончарук зазначив, що парламент повинен завершити розпочаті реформи, а саме – запуск ринку землі та ринку капіталів, лібералізацію трудових відносин.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила Олексія Гончарука прем'єр-міністром України 29 серпня 2019 року.

4 березня Верховна Рада України прийняла постанову про відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.