Новий законопроект дозволяє роботодавцям за своєю ініціативою звільняти співробітників / УНІАН

Кабінет міністрів України відкликав законопроект про працю відповідно до вимог закону, який передбачає, що всі не прийняті в першому читанні законопроекти попереднього уряду мають бути відкликані.

Читайте такожКабмін відкликав новий законопроект "Про працю"

Про це написала народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Пишуть, що уряд відкликав закон про працю. Так. Уряд відкликав ВСІ законопроекти попереднього уряду, які не були прийняті в першому читанні. Це вимога закону. А що стосується змін до трудового законодавства - то їм БУТИ!", - написала депутат.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів відкликав новий законопроект "Про працю" (№2708), який наприкінці минулого року був схвалений урядом Олексія Гончарука і відправлений на розгляд у Верховну Раду, і передбачає, що роботодавці за своєю ініціативою зможуть звільняти співробітників, але лише на тих підставах, які будуть прописані в трудовому договорі.

Поданий законопроект викликав невдоволення з боку профспілок, які назвали документ "трудовим рабством", що дозволяє безпідставно звільняти працівників.