У Кабміні вирішили скоротити причини для звільнення за бажанням роботодавця / фото УНІАН

Законопроект "Про працю", розроблений Кабінетом міністрів та відправлений на розгляд до Верховної Ради, передбачає, що роботодавці за своєю ініціативою зможуть звільняти українців, але лише на тих підставах, які будуть прописані в трудовому договорі.

Читайте такожРівень безробіття знижується – роз'яснення Мінекономіки

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Відео дня

"Ми пропонуємо роботодавцям бути передбачуваними та послідовними у відносинах з працівниками. Причинами для звільнення з ініціативи роботодавця можуть бути підстави, прописані в трудовому договорі, який підписує працівник і роботодавець при оформленні трудових відносин! Жодних вигадок та маніпуляцій в процесі роботи", - зазначив він.

За словами Милованова, у чинному Кодексі законів про працю (КзПП) підстави для звільнення за бажанням роботодавця настільки об'ємні, що будь-які його забаганки легко підлаштувати хоча б під одну з них. А новий законопроект "Про працю" пропонує зробити обов'язковою матеріальну компенсацію, якщо ініціатором звільнення є роботодавець.

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2019 року Кабінет міністрів схвалив законопроект про працю, який покликаний зберегти та розширити соціальні права працівників, збільшити кількість легальних робочих місць, забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці, підвищити доходи працівників та гармонізувати українське законодавство з європейським.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що законопроект "Про працю" посилює права найманих працівників, якщо порівняти його з чинним законодавством у цій сфері.