Середній розмір субсидії становить 1400 грн / фото УНІАН

У січні 2020 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 3,2 млн громадян, а середній її розмір становив 1,4 тис. грн, що в 1,5 раза більше, ніж у січні минулого року.

Читайте такожДе в Україні найдорожча комуналка: рейтинг міст

Про це на запит УНІАН повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Відео дня

Наголошується, що в січні за субсидіями на оплату ЖКП звернулися 139,3 тис. домогосподарств, а призначена субсидія 155,2 тис. домогосподарств (з урахуванням попереднього періоду).

За вказаний період субсидії на оплату житлово-комунальних послуг і придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового пального отримували 3,2 млн домогосподарств.

За даними відомства, середній розмір призначеної субсидії на одну сім'ю у січні 2020 року у порівнянні з січнем минулого року зріс на 52,8%, до 1,4 тис. грн.

У Міністерстві зазначили, що заборгованість з виплати пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг відсутня, оскільки фінансування витрат проводиться згідно з поданими заявками регіональних органів соціального захисту населення та реєстру для оплати пільг та житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінсоцполітики, середній розмір субсидії з оплати житлово-комунальних послуг в Україні у 2019 році становив 1200 грн, розмір пільги - 750 грн.

За даними Держстату, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець грудня 2019 року зросла на 5,9% у порівнянні з листопадом – до 63,7 млрд грн.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку в грудні 2019 року становили 2212 грн.