Ілюстрація REUTERS

Котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку у вівторок, 17 березня, продовжили зниження і до полудня встановилися на рівні 27,07/27,09 грн/дол., що на 37 копійок нижче за рівень закриття попередніх торгів.

Читайте також"Альфа-Банк" через ажіотаж призупинив продажу готівкових доларів і закрив частину відділень

За інформацією дилера комерційного банку, котирування гривні до євро встановилися на рівні 30,03/30,05 грн/євро, що на 38 копійок нижче за рівень закриття попередніх торгів.

Відео дня

За інформацією співрозмовника агентства, попит на валюту, як і раніше, перевищує пропозицію, однак Національний банк продовжує згладжувати надмірні коливання на ринку і сьогодні продав близько 100 млн дол.

Як повідомляв УНІАН, вартість долара США в обмінних пунктах Києва на ранок вівторка зросла до 27,90 гривні за долар, вартість євро - до 30,90 гривень.

У Національному банку України вже заявили про брак готівкової валюти в касах банків через підвищений попит населення на готівкову валюту і затримки доставки валюти в країну внаслідок карантинних заходів.

Вчора, 16 березня, Нацбанк продав на міжбанківському валютному ринку 238 млн дол. США. Минулого тижня НБУ витратив на підтримку гривні 981,6 млн дол.

За оцінками регулятора, підвищений попит на валюту зумовлений погіршенням настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу.

Офіційний курс гривні до долара США на 17 березня становить 26,52 грн/дол., до євро - 29,52 грн/євро.