За словами Милованова, є багато варіантів, як працювати під час кризи / фото УНІАН

Екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов назвав самогубством масову зупинку підприємств у рамках боротьби з поширенням коронавірусу.

Читайте такожУкраїнський бізнес спрогнозував, як переживе карантин

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

"Під час кризи економіка має працювати. Так, певні підприємства мають бути зупинені для карантину і нерозповсюдження вірусу. Але масова зупинка підприємств державою – це самогубство для економіки. На підприємствах працюють люди, вони отримують зарплати, за які вони живуть. Підприємства сплачують податки та наповнюють бюджет, з якого платять пенсії та зарплати бюджетникам", - написав він.

За словами Милованова, існує багато варіантів, як працювати під час кризи. При цьому віддалена робота є лише одним з них. Якщо повний перехід на дистанційну роботу неможливий, то не потрібно закривати підприємство, вважає екс-міністр.

"Можна перевести підприємства та організації на меншу потужність, щоб працювало значно менше робітників і були знижені ризики поширення вірусу. Тоді підприємства не будуть повністю зупинятися, працівники будуть отримувати частину зарплати, будуть сплачуватися певні податки. І найголовніше - таким підприємствам буде значно легше відновити роботу в повному обсязі після кризи, ніж тим, які будуть повністю зупинені. А швидкість відновлення економіки буде нашим головним викликом після кризи", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк знизить прогноз зростання ВВП України у 2020 році з 3,5%, прогнозованих раніше, через очікувані негативні наслідки для цього зростання внаслідок світової кризи на тлі пандемії коронавірусу.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.