Ілюстрація REUTERS

Найбільший в Україні банк з іноземним капіталом «Райффайзен Банк Аваль» завтра, 24 березня, тимчасово закриє 71 відділення по всій країні у зв'язку з введенням владою карантину у рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню в Україні коронавірусу.

Читайте такожУкраїна готова до можливої кризи через пандемію коронавірусу: в НБУ назвали сильні сторони

Про це повідомив голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександр Писарук на відеоконференції.

Відео дня

«Ми від завтрашнього дня тимчасово призупинимо роботу 71 відділення «Райффайзен Банк Аваль», ми прийняли рішення не припиняти роботу у всіх містах, населених пунктах і селах, де є одне відділення ... Тимчасово це закриття стосуватиметься перш за все міст, де досить багато відділень", - сказав Писарук.

Водночас, за його словами, розглядається можливість скорочення графіка роботи низки відділень до трьох днів на тиждень.

"Але в містах з понад 30 тисяч населення ми будемо продовжувати працювати усі п'ять днів з 10 до 16 з перервою на обід і прибирання приміщень", - підкреслив Писарук, зазначивши, що банк робить все можливе для забезпечення безперебійного надання послуг своїм клієнтам.

Він також повідомив, що завдяки переходу частини співробітників на дистанційний формат роботи, банку вдалося знизити кількість співробітників практично у всіх відділеннях до 50%.

Банкір також наголосив, що за нинішніх умов перегляд бюджету і бізнес-планів є неактуальним, оскільки в пріоритеті стоять обслуговування клієнтів і безпека співробітників.

Довідка УНІАН. За три місяці новий коронавірус поширився за межі Китаю, число хворих у світі перевищило 280 тисяч осіб. У результаті 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

Станом на ранок 23 березня в Україні зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальних, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

Викликана стрімким поширенням вірусу паніка на світових ринках спровокувала падіння валют країн, що розвиваються, і котирувань фондових бірж.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна на сьогодні має сильніші позиції, ніж на початок світової фінансової кризи 2008 року.