Ілюстрація REUTERS

Сенат США схвалив безпрецедентний пакет антикризової економічної допомоги обсягом 2,2 трлн доларів, яка піде бізнесу, працівникам і системам охорони здоров'я, яких зачепила пандемія коронавірусу.

Читайте такожНімеччина рятуватиме економіку рекордною сумою - схвалили антикризовий пакет на 750 мільярдів євро

Очікується, що Палата представників проголосує за цей пакет в п'ятницю, 27 березня, повідомляє Голос Америки.

Відео дня

Голосуванню передували кілька днів переговорів на тлі загальнонаціональної кризи, з якою Вашингтон раніше не стикався. 880-сторінковий документ став найбільшим законопроектом про економічну допомогу в історії США.

Масштабний пакет включає фонд у розмірі 500 млрд доларів, які підуть на підтримку найбільш постраждалих галузей, а також порівняльний обсяг виплат до 3 тис. доларів мільйонам американських сімей.

Він також передбачає виділення додаткових 100 млрд доларів лікарням та іншим медичним закладам, які гостро потребують медичного устаткування, а також серйозно розширює виплати з безробіття, щоб допомогти хворим на коронавірус працівникам або звільненим під час кризи.

Пакет спрямований на вливання грошей в економіку при спробі ослабити вплив посилення епідемії коронавірусу, яким у США заразилися більш як 68,5 тис. 500 осіб, з яких понад тисяча осіб вже померли.

Лише Китай та Італія випереджають США за кількістю інфікованих, і ВООЗ попередила, що США, судячи з усього, стають таким епіцентром глобальної пандемії.

Президент Дональд Трамп пообіцяв, що негайно підпише закон.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом у світі становить понад 471,5 тисячі. Від COVID-19 померли 21 тис. 293 людини, одужали - понад 114 тисяч.