Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України пропонує викуповувати акції приватних українських компаній при необхідності їх фінансового оздоровлення.

Читайте такожКоронавірус розоряє світ: ЗМІ підрахували, скільки потрібно заплатити за реанімацію світової економіки

Про це йдеться в законопроекті про зміни до державного бюджету України на 2020 рік (№3279), оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

Відео дня

"Встановити, що з метою фінансового оздоровлення суб'єктів господарювання - резидентів України за рішенням Кабінету міністрів України можуть придбаватися у порядку, визначеному законом, акції (частки, паї) суб'єктів господарювання - резидентів України в обмін на державні облігації України", - наголошується в документі.

Також повідомляється, що на обсяг випущених облігацій внутрішньої державної позики Міністерство фінансів буде збільшувати відповідні показники фінансування державного бюджету.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив і передав на розгляд Верховної Ради проект змін до державного бюджету України на 2020 рік, який передбачає збільшення дефіциту на 202,1 мільярда гривень або втричі – до 298,4 мільярда гривень.

Також Кабмін затвердив оновлений макроекономічний прогноз на поточний рік, згідно з яким очікується падіння економіки на 3,9%, прискорення інфляції до 8,7% та середньорічний курс гривні на рівні 29,5 гривні/долар.