Ілюстрація REUTERS

Європейські акції відновилися в понеділок, оскільки уповільнення зростання кількості смертельних випадків вірусу у Франції та Італії викликало надії на те, що суворі заходи ізоляції почали приносити результати.

Читайте такожУ МВФ готові залучити весь свій резервний фонд для допомоги країнам

Загальноєвропейський індекс STOXX 600 додав 3,1% до 10.17. У п'ятницю фондові ринки Європи завершили в мінусі шостий тиждень з семи останніх, пише Рейтер.

Відео дня

Італійські та французькі акції зросли на 3,2% і 3,5%, відповідно, після того, як Італія повідомила про найнижчу за останні два тижні кількість смертей, в той час, як у Франції кількість летальних випадків теж знизилася, як і кількість хворих, які потребують інтенсивної терапії.

STOXX 600 втратив понад $3 трильйони ринкової вартості з лютого, оскільки спад економічної активності поставив багато галузей на межу краху, змусивши компанії призупинити виплату дивідендів і викуп акцій для збереження ліквідності.

Британський виробник авіаційних двигунів Rolls-Royce в понеділок відмовився від дивідендів, але його акції підскочили на 13% після того, як компанія повідомила, що акумулювала додаткові 1,5 мільярда фунтів стерлінгів ($1,8 мільярда), щоб впоратися з потенційно затяжним спадом.