Ілюстрація REUTERS

Попит на валюту на міжбанківському валютному ринку сьогодні, 8 квітня, після двотижневого затишшя знову дещо перевищив пропозицію.

Читайте такожспрогнозував Банкір, що буде з курсом гривні далі

Як повідомляється на сторінці регулятора у соцмережі Facebооk, сьогодні регулятор продав на ринку 44,5 мільйона доларів, а курс гривні переважно коливався навколо позначки 27,3 гривні за долар.

Відео дня

У НБУ нагадали, що загалом протягом останніх тижнів ситуація на валютному ринку нормалізувалася, ажіотажний попит з боку бізнесу і населення вичерпався, а Нацбанк повернувся до операцій з купівлі валюти й викупив до резервів близько 0,5 мільярда доларів.

Також в НБУ повідомили, що з урахуванням проведених інтервенцій міжнародні резерви України залишаються на рівні початку року – близько 25 мільярдів доларів.

"Як і раніше, ми не збираємося вводити адміністративні обмеження і продовжимо послідовну політику на валютному ринку. Будемо згладжувати курсові коливання як в одну, так і іншу сторону, купуючи або продаючи валюту враховуючи баланс попиту і пропозиції", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк 7 квітня купив на міжбанківському валютному ринку 142 мільйони доларів, а в цілому за два тижні після припинення ажіотажного попиту на валютному ринку регулятор викупив у резерви 576 мільйонів доларів.

У першому кварталі НБУ витратив на підтримку гривні 1,4 мільярда доларів з резервів.

У 2019 році НБУ поповнив резерви допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 7,9 мільярда доларів.