Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков розповів, коли парламент може розглянути законопроект про банківське регулювання.

Читайте такожНацбанк розповів про жорсткий кризовий сценарій для України

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу за підсумками наради з керівництвом фракцій та груп, а також представниками уряду.

Відео дня

Відповідаючи на питання щодо розгляду законопроекту про банківське регулювання, спікер зауважив: "Це антирекорд українського парламенту. Такого ще ніколи не було. 16 тисяч правок ми не отримували ніколи. Я вважаю, що це направлено для того, щоб заблокувати роботу парламенту. Тому що півроку, враховуючи коронавірус, йдучи повністю по всіх правках, то це набагато більше може бути. І на це парламент не піде, тому що ми розуміємо всі ті виклики, які сьогодні стоять перед Верховною Радою України".

Так, говорячи про сам розгляд законопроекту, спікер зауважив, що поки що не може сказати, коли це відбудеться.

"Станом на сьогодні ще не сформована таблиця. 16 тисяч правок - ви не уявляєте скільки. Якщо ми говоримо про ринок землі, - там було 4 тисячі 18 правок - це був стос паперів. Тобто, я думаю, що якщо ми говоримо про кількість таблиць до закону про банки, так званого, то це десь плюс-мінус мій зріст", - сказав голова ВР.

Так, пояснив він, профільний комітет має підготувати поправки, сформувати таблицю, пройтися по поправках і визначитися, які з них враховуються, а які - ні.

"Лише після цього цей документ можна буде розглядати в залі Верховної Ради України... Важко сказати, скільки на це піде часу", - підсумував Разумков і висловив думку, що на це піде "небагато часу".