Ілюстрація REUTERS

Україна витратила майже 1,5 млрд грн на закупівлю засобів і послуг для боротьби з коронавірусом в країні.

Читайте такожСтепанов: кошти Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, медичне обладнання та ліки

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства.

Відео дня

"Станом на 13 квітня державні структури закупили товарів і послуг для протидії коронавірусу на суму 1,47 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Зокрема, найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили в Київській (427 млн грн), Одеської (153 млн грн), Львівської (128 млн грн), Дніпропетровської (127 млн грн) і Запорізькій областях (67 млн грн).

Найменше - в Чернігівській (17 млн грн), Чернівецькій (16 млн грн), Івано-Франківській (13 млн грн), Кіровоградській (8 млн грн) і Луганській (5 млн грн) областях.

Найдорожчі закупівлі здійснив Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва, закупивши послугу забезпечення спеціалізованим автотранспортом медустанов на 74,5 млн грн.

Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України закупив захисні костюми на 69 млн грн, а також медичні рукавички й маски на 61,4 млн грн. Центральний госпіталь МВС України закупив респіратори та ізолюючі костюми на 46 млн грн.

Дніпропетровська облдержадміністрація закупила апарати штучної вентиляції легенів на 35 млн грн.

фото facebook/mineconomdev

Як повідомляв УНІАН, 29 березня Кабінет міністрів полегшив процес закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для подолання коронавірусної хвороби COVID-19. Тепер такі тендери можна проводити протягом 1 дня.