Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів до 19 квітня цього року спростив порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу на території України.

Читайте такожУряд встановив режим надзвичайної ситуації у Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому позачерговому засіданні уряду, про що у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

«Постановою визначено, що закупівлі, необхідні для боротьби зі спалахами COVID-19 в умовах невідкладності, здійснюються без проведення тендерів, з обов'язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю (ціна, обсяг і т. д.). Для цього укладений договір про закупівлю повинен бути завантажений в е-систему разом з усіма додатками до нього. Завдяки цьому бюджетні кошти будуть витрачатися прозоро і контрольовано», - написав він.

За словами прем'єра, такий порядок здійснення закупівель дозволить оперативно забезпечити всім необхідним установи охорони здоров'я, а також установи та підприємства інших центральних органів виконавчої влади, які залучені до заходів з запобігання поширенню коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня у першого хворого COVID-19 в Чернівецькій області був отриманий перший негативний тест на хворобу.

Сьогодні, 20 березня, президент Володимир Зеленський заявив, що другий тест на коронавірус також виявився негативним.