Джефф Безос / REUTERS

Статок найбагатшого бізнесмена світу Джеффа Безоса за добу зріс на $6,4 млрд, випливає з рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу. Капітал бізнесмена збільшився приблизно на 5%.

Читайте такожНайбагатші люди планети через коронавірус збідніли на $408 мільярдів

До цього призвело подорожчання акцій заснованого ним інтернет-магазину Amazon до рекордного рівня, пояснює Forbes USA. У вівторок цінні папери ритейлера подорожчали на 5,3% і досягли найвищої на цей момент для себе ціни в $2283 за акцію. З початку року вони подорожчали на 20%, що значно вище, ніж середній показник у рамках індексу S&P 500 (об'єднує публічні компанії США c найбільшою капіталізацією, що торгуються на біржі), який впав більш ніж на 12% за той же період.

Відео дня

На ціни на папери вплинув безпрецедентний попит на послуги Amazon у багатьох країнах, де більшість магазинів закриті через карантин, зазначає Forbes. Amazon не тільки реалізує свої товари в інтернет-магазині, але і надає свою платформу і мережу доставки іншим продавцям як маркетплейс. «Amazon отримує вигоду від стрімкого зростання попиту в той час, як покупці, які заточені у будинку, покладаються на онлайн-шопінг як ніколи сильно», — зазначив Forbes.

false

Amazon — перша з найбільших американських компаній, яка оговталася після розпродаж на фондових ринках, що почалися в кінці лютого, зазначає американський Forbes. Amazon один з 28 компаній, кому на цей час вдалося повернутися до зростання. Інший успішний приклад — Netflix.

Джефф Безос зберіг за собою звання найбагатшого бізнесмена світу у новому рейтингу Forbes. Статок Безоса було оцінено в $113 млрд. Це виявилося на $18 млрд менше, ніж рік тому. Безосу належать близько 11% акцій Amazon.

Статок колишньої дружини Безоса Маккензі, яка після розлучення отримала від бізнесмена частку в компанії, також помітно зріс — на $2,2 млрд за день, випливає з рейтингу Forbes Real-Time. Серед інших бізнесменів, чиї статки зросли за останній день, також співзасновник Google Ларрі Пейдж (+$2,1 млрд) і колишній гендиректор Microsoft Стів Балмер (+$2,4 млрд).