REUTERS

Після тритижневої перерви у Греції відкрилися банки. Перед входом до фінансових установ утворилися черги, повідомляє українська служба "Німецької хвилі".

Читайте такожГреція виплатить кредиторам майже 7 мільярдів євро

Такий крок ЗМІ називають першою ознакою повернення до нормального життя, напередодні відновлення переговорів про черговий пакет фінансової допомоги з боку міжнародних кредиторів.

Відео дня

Громадяни зможуть здійснювати операції з банківськими чеками, переказувати кошти, знімати готівку з банкоматів, або отримати доступ до своїх депозитних скриньок в банках. Втім, деякі обмеження діятимуть й надалі. Це стосується, зокрема, безготівкового переказу грошей за кордон. 

Так само діятимуть й обмеження на суму готівки, яку громадяни можуть зняти з банкоматів. Утім, ліміт збільшено з 60 до 420 євро на добу. "Контроль за капіталом, обмеження виплат залишатимуться, але ми переходимо на нову стадію, яка, як ми усі сподіваємося, наблизить до нормальності", - сказав керівник асоціації грецьких банків Лука Кацелі.

Представники грецьких банків заявили, що перебої в роботі фінансових установ не виключені. Але у цілому, вони розраховують на злагоджену роботу. "Я не очікую великих проблем, наша мережа та мережі конкурентів готові обслуговувати наших клієнтів", - сказав співробітник одного з найбільших грецьких банків Piraeus Bank. "Можуть виникнути черги, оскільки чимало людей захочуть забрати гроші з депозитних скриньок", - сказав він.