Ілюстрація REUTERS

Підвищення мінімальної зарплати удвічі – до 3200 грн – з 1 січня 2017 року дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду на 17 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на очільника відомства Андрія Реву.

Читайте такожРозенко повідомив, скількох українців торкнеться осучаснення пенсій 2017 року

«Підвищення мінімальної зарплати удвічі дозволить зменшити дефіцит Пенсійного фонду на 17 млрд гривень. А ті кошти, які мають йти на дотацію фонду, будуть використовуватися для підвищення тарифних ставок у бюджетній сфері після зростання тарифної сітки», - цитує міністра прес-служба.

Відео дня

Також міністр зазначив, що з 1 січня мінімальну зарплату відв'яжуть від прожиткового мінімуму. Це, на думку Реви, має стимулювати безробітних до пошуків офіційної роботи навіть з мінімальною зарплатою 3200 грн, замість того, щоб стояти на обліку в центрі зайнятості і отримувати допомогу у 1600 грн.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 9 листопада подав на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік до другого читання. Проект передбачає підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати удвічі – до 3200 грн. На ці цілі передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд грн, що дозволить забезпечити виплату підвищеної заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

До рішення уряду про підвищення мінімальної зарплати у Пенсійному фонді повідомляли, що дотація з державного бюджету фонду в 2017 році запланована на рівні 156 млрд грн, загальний бюджет фонду - 285 млрд грн.