Завтра 80 тисяч українців зможуть отримати «вітіну тисячу»Завтра, 1 червня, в перший день кампанії з виплати вкладв Ощадбанку колишнього СРСР, що знецінилися, близько 70-80 тисяч громадян зможуть одержати компенсацію в розмірі 1 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу заявив голова правління «Ощадбанку» Сергій Подрєзов.

«З 1 червня буде близько 70-80 тис. чоловік по всій Україні, які, згідно зі своєю чергою, свого часу прийдуть і одержать свою тисячу гривень у вигляді картки, готівкою або, за бажанням, направлять на депозит», - зазначив він.

Відео дня

За словами С.Подрєзова, на сьогодні реєстрацію пройшли близько 1,5 млн чоловік. Також він повідомив, що Міністерство фінансів вже переказало перший транш для здійснення цих виплат. «Ми одержали на вчорашній день 200 млн грн і 1,2 млрд грн чекаємо сьогодні», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров зобов'язав міністра фінансів і керівництво Ощадбанку забезпечити комфортні умови для отримання компенсацій вкладниками Ощадбанку СРСР.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабміну, вкладник може використовувати компенсаційні кошти, зараховані на його поточний рахунок, шляхом отримання готівкою, переказу на депозитний або інший рахунок у банкуі з використанням спеціального платіжного засобу «Національна картка». При цьому, видача карток громадянам України здійснюється безплатно.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Вітіна тисяча" - бомба уповільненої дії