Верховна Рада України ухвалила закон України «Про прийняття Поправок до Статей Угоди Міжнародного валютного фонду».

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 232 із 332 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Як зазначається в пояснювальній записці до закону, цим документом передбачається прийняття Поправки до Статей Угоди МВФ щодо перегляду квот держав-членів та реформи Виконавчої Ради, які схвалені Резолюцією Ради керуючих №66-2 від 15 грудня 2010 року. Невіддільною частиною законопроекту є поправки, якими пропонується внести зміни до Статей Угоди МВФ.

Відео дня

У записці зазначається, що, враховуючи вимогу Ради керуючих, що викладена у Резолюції 66-2 щодо реформування квот країн-членів Фонду, Виконавча Рада підтримала пропозицію збільшити розмір квот для держав-членів Фонду, визначених для кожної країни у Додатку 1 до Резолюції №66-2. Враховуючи зазначене Виконавча Рада пропонує внести поправки до Статей Угоди, які дозволять збільшити кількість квот та надасть Виконавчому директору, обраному більшою кількістю голосів, повноваження призначати другого заступника Виконавчого директора.

В записці сказано, що після ратифікації ВР поправок до Статей Угоди Міжнародного валютного фонду будуть виконані внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності в Україні зазначених Поправок.