REUTERS

Резервний банк /центробанк/ Австралії 5 серпня прийняв рішення про збереження облікової ставки міжбанківського кредиту на її колишньому рівні - 2,5%, передає ПРАЙМ.

"Останнім часом з'явилися деякі ознаки поліпшення ситуації на ринку праці, але, ймовірно, буде потрібно ще якийсь час для того, щоб почалося неухильне зниження рівня безробіття, - заявив голова центробанку Гленн Стівенс, коментуючи сьогоднішнє рішення. - Останні дані свідчать про зростання інфляції, в той же час зростання заробітної плати істотно сповільнилося, і це дозволяє припустити, що інфляція буде зростати в межах прогнозованих показників. З урахуванням сформованих умов, Резервний банк вирішив, що найбільш розумним курсом буде період стабільних облікових ставок".

Читайте такожАвстралія вважає очевидною підтримку Росією бойовиків на сході УкраїниРішення австралійського центробанку не стало сюрпризом для експертів - всі аналітики провідних фінансових інститутів країни передбачили, що ставка залишиться на колишньому рівні.

Відео дня

Читайте такожАвстралія поклала на Росію відповідальність за катастрофу літакаНа початку 2013 року ставка ЦБ Австралії становила 3,0%, і центробанк двічі - у травні і серпні минулого року - знижував її на чверть процентного пункту, довівши до рівня 2,5% - найнижчого за останні 60 років.