Аналітик прогнозує коливання курсу гривні в діапазоні 29-29,3 за долар / фото REUTERS

Найближчим часом курс гривні залишиться під тиском і коливатиметься в діапазоні 29-29,3 гривень за долар.

Про це повідомив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин у коментарі, переданому УНІАН.

"Найближчим часом гривня залишиться під тиском. Ринок продовжить стежити за новинами, що стрімко змінюються, і реагувати на нові виклики. Очікуємо, що курс гривні коливатиметься в діапазоні 29-29,3 гривень за долар. У разі негативного фону можливі виходи курсу на позначки 29,5 гривень за долар", - прогнозує експерт.

Відео дня

Він зазначив, що курс гривні на відкритті ринку в середу, 23 лютого, продовжив ослаблення, відкотившись до рівня 29,15 гривень за долар. На ринку зберігається переважання покупців валюти, проте тиск з їх боку знизився.

"Покупці продовжують тиснути на ринок, орієнтуючись на ризики військової ескалації на сході України. Введені санкції західними країнами проти РФ є поки що попереджувальними, щоб застерегти РФ від подальшої ескалації. Тим не менш, нерезиденти і внутрішні інвестори враховують і закладають можливий ризик, тому виходять з гривні", - говорить Шевчишин.

Також аналітик зазначає, що сьогодні ринок очікує погашення понад 18 млрд гривень за ОВДП - отже, з'явиться ліквідна гривня, яка буде використана в тому числі для покупки валюти, що натисне на курс.

"Тільки за вчора нерезиденти скоротили свій портфель гривневих ОВДП на більш ніж 1 млрд гривень, а всього з початку лютого - на більш ніж 5 млрд гривень", - сказав Шевчишин.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на середу, 23 лютого, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 28,99 грн/дол., тобто гривня ослабла на 51 копійку у порівнянні з попереднім показником.

Курс гривні до долара в обмінних пунктах Києва на ранок середи, 23 лютого, ослаб на 50 копійок - до 29,30 грн/дол.

Вас також можуть зацікавити новини: