Кріптобум закінчується / фото REUTERS

Обвал криптовалют триває. Біткоін  за добу втратив близько 10% вартості і сьогодні торгується на рівні нижче 30 тисяч доларів – в два рази менше пікової вартості, зафіксованої в квітні.

Про це свідчать дані майданчика CoinMarketCup. Не кращим чином справи йдуть у ще однієї ключової криптовалюти - Ethereum. За 24 години вона втратила 11% вартості і торгується за ціною близько 1750 доларів.

При цьому за тиждень біткоіни втратив чверть своєї вартості, а Ethereum – ледь не третину.

Відео дня
Скріншот

"Мемна" криптовалюта Dogecoin, що просувається Ілоном Маском обвалилася за тиждень на 45%.

Читайте такожБританець майнить криптовалюту на енергії з коров'ячого перегною

Що відбувається з курсом біткоіна

В кінці 2020 року біткоін почав стрімко зростати. 13 квітня 2021 року біткоін в ході торгів перевищив $62,7 тис., оновивши історичний максимум.

В середині травня вартість біткоіни обвалилася після періоду безпрецедентного зростання. 

Падіння криптовалюти почалося з заяви глави американської компанії Tesla Ілона Маска про те, що компанія не буде приймати біткоіни для розрахунку за електромобілі. Він також не виключив, що Tesla продасть свої біткоіни, вартість яких на початок лютого становила $1,5 млрд.

Додатковий удар по біткоіну завдало те, що Китай заборонив фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, пов'язані з криптовалютними операціями та транзакціями, і застеріг інвесторів від спекулятивної криптоторгівлі. Фактично в країні був заборонений майнінг, при тому що на неї припадало до 70% світових майнінгових потужностей.

Подібні заходи може ввести і Індія. Там розробили законопроект, який передбачає введення штрафів за зберігання, випуск, майнінг, торгівлю і передачу криптовалют.