Дніпропетровщина у наступному році спрямує 3,7 мільярда на 'Велике будівництво'

Дніпропетровщина стала однією з перших областей України, яка ухвалила обласний бюджет на 2022 рік. Його ресурс склав 11,2 млрд грн. Третину цих коштів планують спрямувати на інфраструктурну розбудову регіону в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Дніпропетровщина однією з перших областей в країні ухвалила бюджет. Його прийняли вчасно. А отже, зможемо безперервно продовжувати розбудову регіону. Попри виклики пандемії, 2022-й буде роком розвитку. Акцент – на оновленні інфраструктури", – зазначив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Відео дня

Загалом на оновлення інфраструктури спрямують 3,7 млрд грн з обласного бюджету та за рахунок держсубвенції. З них 1,3 млрд планують витратити на ремонт доріг.

У рамках президентської програми по всій області також продовжать будувати школи, садочки, стадіони, лікарні тощо.

"Над проєктом бюджету працювали з липня. Врахували, зокрема, збільшення мінімальної зарплатні. А ще підвищення стипендій для студентів вишів у півтора рази, академічних стипендій - у 2,6 разів", - наголосила директорка департаменту фінансів Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Шебеко. 

Вона додала, що область ще очікує розподілу держсубвенцій на придбання обладнання для їдалень та покращення пожежної безпеки у школах. 

Нагадаємо, раніше за програмою "Велике будівництво" президента Володимира Зеленського відкрили першу об'їзну дорогу м. Дніпро.