Український бізнес продовжує активно брати "доступні кредити" / фото УНІАН

Українські банки минулого тижня надали ще 51 кредит в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" на суму 32,6 мільйона гривень, а з лютого бізнес отримав вже 381,05 мільйона гривень у рамках цієї програми.

Читайте такожПрезидент пообіцяв іпотеку для українців під 10% найближчим часом

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Відео дня

"Також банки-партнери продовжують прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені урядом під час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, оборотні, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання). Зокрема, за тиждень попит на позики під такі умови склав майже 390 мільйонів гривень. Перший підприємець вже зміг рефінансувати свій кредит на суму 1,1 мільйона гривень в АТ КБ "ПриватБанк" під 0% до кінця березня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Також минулого тижня Фонд розвитку підприємництва підписав угоди про партнерство з двома новими банками - "ОТП Банком" і "Міжнародним інвестиційним банком", готуються для затвердження радою фонду заявки про участь у програмі "Доступні кредити 5-7-9%" від "Креді Агріколь Банк" і "Агропросперіс Банк".

"Нагадаємо, що в разі позитивного рішення ради, загалом учасниками державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" стануть 19 банків, які за розміром чистих активів становлять 80% всієї банківської системи України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада в січні прийняла закон про створення в Україні Фонду розвитку підприємництва, який у 2020 році отримає 2 мільярди гривень фінансування.

Фонд буде реалізовувати програму державної підтримки малого та середнього бізнесу, яка дозволить учасникам отримати кредит до 1,5 мільйона гривень під 5%, 7% або 9% річних для створення або розширення власного бізнесу.

3 лютого уряд України оголосив старт програми "5-7-9", оцінюючи її потенціал цього року до 50 тисяч кредитів.