Скільки коштуватиме біткоїн - прогноз експерта / фото REUTERS

Вартість біткоїна в перший тиждень жовтня утримуватиметься на попередньому рівні, з 4 по 10 число вона коливатиметься в межах $40-46 тисяч.

Про це заявив "Обозревателю" головний стратег із криптовалют компанії TomiEx Анжей Ковальчук. Він також назвав два фактори, які впливатимуть на настрої інвесторів. За його словами, це:

  • новини, що надходять із США щодо регулювання крипторинку;
  • повідомлення з інших країн про заборони і дозволи на ходіння криптомонет.

"Фактори, що вказують на розвиток індустрії, будуть підтримувати настрій не розпродавати біткоїни й Ethereum. А будь-які негативні повідомлення будуть стримувати нових покупців від активності", - упевнений Ковальчук.

Відео дня

Читайте такожКитай заборонив транзакції у криптовалютах і пообіцяв припинити незаконний майнінг

За прогнозом експерта, може знизитися вартість альткоїнів - альтернативних флагманських криптовалют. Це можливо у випадку "просадки" ціни біткоїна і Ethereum

Він також прогнозує, що капіталізація крипторинку наступного тижня буде коливатися в діапазоні $1,5-1,6 трильйона. За його словами, тенденція зниження зберігається ще з 6 вересня, і "поки вона не буде зламана, очікувати попиту масових інвесторів на криптовалюти не варто".

Закон України про віртуальні активи

  • 2 грудня 2020 року Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект про віртуальні активи, який передбачає законодавче врегулювання ринку таких активів.
  • 8 вересня 2021 року Рада прийняла закон про біткоїн. Закон передбачає комплексне регулювання відносин в частині створення, випуску в обіг віртуальних активів, укладення та виконання угод з ними.

Визнання біткоїна законним платіжним засобом:

7 вересня 2021 року Сальвадор першим у світі визнав біткоїн законним платіжним засобом.