Банки в Україні закриють свої відділення, прогнозує експерт / фото ua.depositphotos.com

Банківські відділення в Україні незабаром можуть закритися, однак фінустанови будуть відстежувати пересування й покупки своїх клієнтів, прогнозує фундатор компанії Performance Managment Сергій Сароян.

Такий прогноз він озвучив у коментарі "Обозревателю".

За його словами, нині головною тенденцією є збір усієї інформації про клієнта. Мова йде про його переміщення містом, придбання продуктів, схильність до імпульсних покупок тощо. Експерт каже, що компанії роблять це й зараз, що впливає на видачу позики чи формування персональних пропозицій. Далі він прогнозує створення екосистеми, яка виходитиме за межі фінансової сфери.

Відео дня

 "Ми бачимо, як усі великі компанії з електронної комерції намагаються запустити свій власний платіжний додаток, мотивуючи користувачів використовувати саме його для покупок через нарахування балів, які можна витрачати на платформі", – говорить Сароян. І додає: банківська сфера майбутнього представлятиме поєднання фінансового та нефінансового світів.

Читайте такожКлієнт "Привату" заявив, що на нього "повісили" кредит: у банку - своя версія

Користувач, каже він, зможе робити покупки й інвестиції не покидаючи єдиний простір.

"Звичайно ж у таких умовах необхідність у відділеннях банків повністю відпаде – все вирішуватиметься дистанційно, а авторизація відбуватиметься у тому числі через біометричну ідентифікацію. Додатковим драйвером розвитку фінансового світу майбутнього має стати поява державних цифрових валют, завдяки яким процес передачі коштів стане ще простішим", – прогнозує Сароян.

Вас також можуть зацікавити інші новини: