Ілюстрація REUTERS

Під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників.

Читайте такожForbes: Україна потрапила до ТОП-5 країн з найшвидшим зростанням ринку фрілансерів

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на результати дослідження фріланс-платформи Freelancehunt.

Відео дня

"Загальна картина на українському ринку фрілансу цієї весни була мінливою. У березні та квітні показники найбільше "просіли". Сукупний бюджет всіх проектів на платформі Freelancehunt в ці два місяці становив по 28 мільйонів гривень, що можна порівняти з післясвятковим січнем. Втім, вже травень стабілізував ситуацію і показав впевнене зростання, додавши за місяць 5 мільйонів до бюджетів", - йдеться у повідомленні.

фото Freelancehunt

"Порівнявши кількість замовлень по місяцях, можна побачити, що їх обсяг зменшився незначно. У березні кількість проєктів скоротилась на 10%, але вже квітень повернув все на свої місця.

Травень не тільки продемонстрував зростання у всіх напрямках, але і дозволив зафіксувати абсолютний рекорд. Якщо в середньому на сервісі за тиждень публікується 3600-3800 проектів, то в травні цей показник зріс до 4200-4300 замовлень", - додали у компанії.

фото Freelancehunt

При цьому, динамічний приріст спостерігався також з боку самих фрілансерів. Пік активності припав на перші тижні карантину. Так, з 16 по 22 березня на сервісі був відзначений стрибок нових реєстрацій. Стосовно аналогічного періоду в лютому приріст становив 43,8%.